۱۳۸۷ شهریور ۳۰, شنبه

منابع كارشناسي ارشد تكنولوژي آموزشي

به درخواست بسياري از دوستان كه معر في منابع كارشناسي ارشد تكنولوژي آموزشي را خواستار بودند برخي از منابع مهم را حضورتان معرفي مي كنم البته در تكميل اين منابع خانم ولايتي دانشجوي كارشناسي ارشد تكنولوژي آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي اينجانب را ياري كرده اند كه در همين جا از ايشان تشكر مي نمايم
ضرایب دروس امتحانی
تکنولوژی آموزشی ضریب ضريب 3
روش ها و فنون تدریس ضريب 3
زبان عمومی و تخصصی ضريب 2
روانشناسی تربیتی ضريب 2
مقدمات برنامه ریزی آموزشی و درسی ضريب 2
سنجش و اندازه گیری در تعلیم و تربیت ضريب 1
تکنولوژی آموزشی
مبانی نظری تکنولوژی آموزشی، نوشته دکتر هاشم فردانش، انتشارات سمت.
مقدمات تکنولوژی آموزشی، نوشته دکتر محمد احدیان، انتشارات بشری.
مقدمات تکنولوژی آموزشی، نوشته دکتر خدیجه علی آبادی، انتشارات دانشگاه پیام نور.
مقدمات تکنولوژی آموزشی حمصی و شهین دخت عالی
درس روش ها و فنون تدریس
الگو های تدریس 2004، نوشته برون جویس. مارشا ویل و امیلی کالهون، ترجمه کتر محمد رضا بهرنگی، انتشارات کمال تعلیم و تربیت.
مهارت های آموزشی و پرورشی(جلد اول)، نوشته دکتر حسن شعبانی، اتشارات سمت.
مهارت های آموزشی (جلد دوم)، نوشته دکتر حسن شعبانی، اتشارات سمت.
کلیات روش ها و فنون تدریس، نوشته امان الله صفوی، اتشارات معاصر.

برنامه ریزی آموزشی و درسی
مقدمه ای بر برنامه ریزی آموزشی و درسی، نوشته دکتر علی تقی پور ظهیر، انتشارات آگه.
برنامه ریزی آموزشی، تالیف گروه مشاوران یونسکو، ترجمه دکتر فریده مشایخ، انتشارات مدرسه.
برنامه ریزی درسی مدارس، نوشته الف لوی، ترجمه دکتر فریده مشایخ، انتشارات مدرسه.
برنامه ریزی آموزشی، نوشته دکتر یحیی فیوضات، انتشارات ويرايش.
اصول برنامه ریزی درسی، نوشته دکتر کروش فتحی واجارگاه، انتشارات ایران زمین.مبانی برنامه ریزی آموزشی، نوشته دکتر بهرام محسن پور، انتشارات سمت.
درس روانشناسی تربیتی
منبع این درس:
روانشناسی پرورشی نوین، روانشناسی یادگیری و آموزش (ویراست ششم)، نوشته دکتر علی اکبر سیف، انتشارات دوران.
سنجش و اندازه گیری
کتاب سنجش ، اندازه گیری و ارزشیابی آموزشی دکتر علی اکبر سیف.
مبانی روان سنجی و روان آزمایی، نوشته دکتر پاشا شریفی، اتشارات رشد.
زبان عمومی و تخصصی
چنانچه روی زبان عمومی تکیه شود و در کنار آن از متون تخصصی استفاده شود روش مناسبی است. در ضمن پاورقی منابع امتحانی دارای واژه هایی است که یادگیری آنها شما را در این آزمون یاری می کند. همچنين منابع زير را نيز استفاده فرماييد:
زبان تخصصی علوم تربیتی (1)، نوشته دکتر محسن طالب زاده، انتشارات سنجش.
زبان برای دانشجویان علوم اجتماعی (1)، نوشته دکتر فرهاد مشفقی، اتشارات سمت.
کتاب 504

۱۳۸۷ شهریور ۱۱, دوشنبه

هفت اصل بیل گیتس

بیل گیتس هراز گاهی در دانشگاهها و دبیرستانهای امریکا با دانشجویان و دانش آموزان ملاقات داشته و برای آنها سخنرانی می کند. گیتس اخیرا طی یک سخنرانی در یکی از دبیرستانهای امریکا خطاب به دانش آموزان گفت که در دبیرستان خیلی چیزها را به دانش آموزان نمی آموزند.
او هفت اصل مهم را که دانش آموزان در دبیرستان فرا نمیگیرند به شرح زیر نام برد:
اصل اول: در زندگی همه چیز عادلانه نیست و بهتر است با این حقیقت کنار بیایید.
اصل دوم: دنیا هیچ ارزشی برای عزت نفس شما قایل نیست. در این دنیا از شما انتظار میرود قبل از اینکه نسبت به خودتان احساس خوبی داشته باشید کار مثبتی انجام دهید.
اصل سوم: پس از فارغ التحصیل شدن از دبیرستان و استخدام شدن کسی به شما حقوق فوق العاده زیادی پرداخت نخواهد کرد به همین ترتیب قبل از آنکه بتوانید به مقام و موقعیت بالاتری برسید باید برای مقام ومزایایش زحمت بکشید.
اصل چهارم: اگر فکر میکنید آموزگارتان سخت گیر در اشتباه هستید پس از استخدام شدن متوجه خواهید شد که رییس شما سخت گیرتر از آموزگارتان است چون امنیت شغلی آموزگارتان را ندارد.
اصل پنجم: آشپزی در رستورانها باغرور و شان شما تضاد ندارد. پدربزرگهای ما برای این کار اصطلاح دیگری داشتند از نظر آنها این کار یک فرصت بود.
اصل ششم: اگر در کارتان موفق نیستید والدین خود را ملامت نکنید از نالیدن دست بکشید و از اشتباهات خود درس بگيريد.
اصل هفتم: قبل از آنکه شما متولد بشوید والدین شما هم جوانان پر شوری بودند و به قدری که کنون به نظر شما میرسد ملال آور نبودند.

۱۳۸۷ تیر ۱۱, سه‌شنبه

چندرسانه اي آموزشي (بخش سوم)

در بسیاری از محتواهای چندرسانه­ای آموزشی(سي دي هاي آموزشي موجود در بازار) که در کشور ما تولید و­طراحی می­شود معمولاً توجهی به فرآیند­های شناختی انسان نمی شود. این قبیل محصولات گرچه به عنوان محصولاتی برای آموزش و یادگیری یا به اصطلاح مواد کمک آموزشی به جامعه دانش­آموزی و یادگیرندگان عرضه می شود ولی اغلب این محصولات، استانداردها و اصول علمی که بر اساس نظریات یادگیری شکل گرفته اند و از دل پژوهشهای مختلف علمی و تجربی بدست آمده­اند را بر نمی­تابند. به عنوان مثال در یک طرح پژوهشی (زارعی زوارکی وعوض زاده،1385) براساس استانداردها و یافته های علمی و تجربی عرضه شده در زمینه طراحی چندرسانه­ای ها، چک لیست­هایی به همراه راهنمای کدگذاری نرم افزارهای آموزشی چند رسانه­ای با هدف ارزشیابی و مطالعه نرم افزارهای چندرسانه­ای درس زبان انگلیسی سال دوم راهنمایی طراحی شد. مشخص گردید که بیش از 90 درصد محصولات عرضه شده در این زمینه فاقد استانداردهای لازم بوده و اصول علمی طراحی چندرسانه ای را رعایت نکرده اند.
در بیشتر موارد محتواهای چندرسانه­ای آموزشی بر اساس رویکرد فنی یا رویکرد فناوری محور می­شود. نکته اساسی این است که فناوری اطلاعات و ارتباطات بعنوان ابزار محسوب می شود و از طرف دیگر یادگیری یک فرآیند است که این بار در بستر محیط فناوری به وقوع خواهد پیوست. در ارتباط با فرآیند یادگیری، نظریه های یادگیری مختلف از سالها قبل شکل گرفته اند و دانشمندان مختلف از سالها پیش با انجام پژوهش های مختلف اصول و راهکارهای مختلفی را برای افزایش کیفیت فرآیندهای یادگیری ارائه کرده اند. که طراحان آموزشی می توانند از یافته ها و اصول علمی بدست آمده چه در محیط های سنتی یادگیری و چه در محیط­های یادگیری که در بستر فناوری­هایی از قبیل فناوری اطلاعات و ارتباطات به وقوع می پیوندد، موثر واقع شود.

۱۳۸۷ تیر ۲, یکشنبه

قطره

باور نمي كنم كه تو شيدا كني مرا!

وانگه به يك اشاره زسر واكني مرا!

باور نمي كنم كه پس از عمري عاشقي

در چشم هر غريبه تو رسوا كني مرا!

جرمم مگر چه بود كه بايد تو تا ابد

محكوم جرم آدم و حوا كني مرا؟!

آخر چه مي شود كه تو پنهان ز ديگران

در گوشه اي ز چشم دلت جاكني مرا؟

من قطره اي چكيده به دامان غربتم

كي مي شود كه ساكن دريا كني مرا؟!

نويسنده: عبدالرضا پاليزدار

۱۳۸۷ خرداد ۷, سه‌شنبه

عناصر سیستم های چند رسانه ای(بخش دوم)

متن

در تکنولوژی چند رسانه ای،نوشتار می تواند با سایر رسانه ها ترکیب شده ومجموعه موفق ونیرومندی برای انتقال اطلاعات بوجود بیاورد।در یک پروژه چند رسانه ای از متن برای عنوان ها،منوها،پیمایش وبیان محتویات پروژه استفاده می شود.

صوت

چرا استفاده از صوت در ساخت محصولات چند رسانه ای اهمیت دارد؟ صوت در تکمیل اثر گذاری تصاویر،فیلم های ویدئویی وانیمیشن های کامپیوتری،روی بیننده؛ نقش مهمی را ایفا می کند.تصویر پیام های بسیاری را به مخاطب منتقل می کند اما در این انتقال،کمبود یک عنصر کاملاً مشخص وروشن است وآن عنصر صداست؛ در صورت صرف نظر کردن از صوت،آنچه که ارائه می شود مانند فیلم های صامت خواهد بود.

تصاویرگرافیکی

«تصاویر گرافیکی به دو صورت تصاویر بیت نگاشتی1و تصاویر شیء-گراوجود دارند।تصاویر بیت نگاشتی در برگیرنده نقاط خیلی کوچکی بنام پیکسل که براساس ماتریس از خطوط نازک غیر چاپی تنظیم شده است.فایل های تصویری شیء-گرا (که تصاویر نیز نامیده می شوند) با تصاویر بیت نگاشتی متفاوتند بخاطر اینکه آنها ترکیبی از اشکال هندسی هستند که می توان آنها را انتخاب کرد،حرکت داد،لایه بندی کرد وحتی دستکاری کرد.

تصاویر گرافیکی که شما در درس های خود استفاده می کنید تنها یک هدف را دنبال می کند:ارائه اطلاعات پیچیده، به شیوه ای که فهمیدن و.یادگرفتن را تسهیل سازد.

انیمیشن

در یک پروژه چند رسانه ای می توان کل پروژه یا بخش های مهمتر آن را به حرکت درآورد برای اینکه نمایش خلاصه ای از یک محصول چند رسانه ای بتواندارتباط متقابلی با کاربر برقرار سازد، می توان کل پروژه را به صورت فیلم ساخته و به صورت تصویر متحرک نمایش داد.

انیمیشن می تواند صفحه رابط کاربر را به محیطی پویا وزنده تبدیل کند.انتقال ها وپویانمایی ها،یکی از آسانترین راهها برای برای بالا بردن نشاط وشادی در جریان ارائه آموزش به شکل چند رسانه ایمی باشد.

ویدئو

با اجرای کلیپ های ویدئویی خوب، می توان نمایش های زیبایی در پروژه چندرسانه ای ایجاد نمود؛ مسلماً صوت وتصویر بیش از متن تأثیر گذار خواهد بود.پیش از بکارگیری ویدئو در پروژه چندرسانه ای بهتر است این وسیله وهزینه ها و محدودیتهای آن بررسی شود.برای بکارگیری ویدئو درپروژه، ابتدا باید بررسی شود که آیا نیاز به فیلمبرداری جدیدی است یا ویدئو کلیپ های از پیش آماده در دسترس می باشد.منابع بسیاری برای فیلم ها و کلیپ های ویدئویی وجود دارد.برای استفاده از این منابع می توان به آرشیو های نگهداری فیلم مراجعه کرد.

۱۳۸۷ خرداد ۱, چهارشنبه

طراحي چندرسانه اي هاي آموزشي(بخش اول)

تعريف ومفهوم چند رسانه هاي آموزشي
در مورد چندرسانه هاي آموزشي تعاريف متفاوتي ارائه شده است؛برخي آن را اين گونه تعريف کرده اند:
«واژه چندرسانه به گرد آوري انواع مختلفي ازتکنولوژي هاي ديداري وشنيداري با هدف ارتباط مي گردد انواع مختلف چندرسانه اي شامل متن،صوت،گرافيک ها،انيميشن وانواع شبيه سازي مي باشند»(بلک برن وقاضي[1]،2005).
«هر ترکيبي از متن ،گرافيک،صدا،انيميشن وتصاوير ويدئويي که از طريق کامپيوتر يا ساير تجهيزات الکترونيکي در اختيار کاربر قرار مي گيرد،چند رسانه اي ناميده مي شود»(کي نژاد،1378ص25).
«واژه چند رسانه اي به استفاده از چندين رسانه شامل متن،گرافيک،صدا،تصاوير ثابت ويدئويي مي گردد»(هينيک،مولندا،راسل[2]،1993).
«چند رسانه اي تلفيقي از دو يا چند شکل رسانه اي است که برنامه آموزشي را مي کند»(عطارن،1382ص28).«برخي تعامل را به عنوان يک ويژگي مهم براي چند رسانه هاي آموزشي دانسته اند وآن را به عنوان کيوسک اطلاعاتي دانسته اند»(اسلامي،1381ص22).
ماير(2001) كه يي از نظريه پردازان بزرگ در زمينه طراحي چندرسانه اي هاي آموزشي براساس نظريه شناختي يادگيري مي باشد در کتاب يادگيري چندرسانه اي خود، ابتدا چندرسانه ها را اينگونه تعريف مي کند:« من چند رسانه ها را به مثابه ارائه مطالب با استفاده از کلمات وتصاوير تعريف مي کنم؛ منظور من از کلمات، ارائه مطالب به شکل کلامي ولفظي نظير متون چاپ شده ومتون گفتاري[مانند صداي گوينده در يک برنامه آموزشي چند رسانه اي] مي باشد ومنظور من از تصاوير ارائه مطالب به شکل تصويري نظيرگرافيک هاي آماري شامل اشکال مختلف،نمودارها[3] ،عکس ها ونقشه ها و يا استفاده از گرافيک هاي پويا شامل انيميشن و ويدئو مي باشد»(ص2) وسپس به تعريف چندرسانه آموزشي مي پردازد:«يک پيام چند رسانه آموزشي عبارت است از ارتباط با استفاده از کلمات وتصاويري که منجر به اشاعه مي شود»(ص21).همچنين ماير دليل منطقي ارائه چندرسانه اي را به اين صورت بيان مي دارد: «منطق ارائه چند رسانه اي مطالب- ارائه مطالب در قالب کلمات وتصاوير- در اين است که کل ظرفيت شناختي انسان براي پردازش اطلاعات بکار گرفته شود»(ص4).
[1]- Blackburn& Gazi
[2] - RobertHeinich,Micheal Molenda,James D.Russell
[3] - Graphs

۱۳۸۷ اردیبهشت ۹, دوشنبه

سومین همایش سراسری یادگیری الکترونیکی

توجه به رشد کمی و کیفی آموزش الکترونیکی طی سالیان گذشته و ضرورت هر چه بیشتر در کار گیری این شیوه نوین آموزشی در دانشگاه ها و سازمانهای آموزشی کشور به منظور فراهم آوردن زمینه مناسب برای ارائه آخرین دستاوردهای علمی در موارد مرتبط با آموزش الکترونیکی سومین کنفرانس اموزش الکترونیکی درتاریخ چهار و پنجم دیماه 1387 در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار خواهد شد.
محورهای کنفرانس
- ابزارها و روشهای فناورانه در آموزش الکترونیکی
- استانداردهای آموزش الکترونیکی
- نوآوریهای فناورانه در آموزش الکترونیکی
- طراحی و معماری نوین سیستمهای مدیریت آموزش الکترونیکی
- موضوعات فرهنگی و اجتماعی آموزش الکترونیکی
- طراحی آموزشی
- تعامل و همکاری و تعلیم و تربیت الکترونیکی
- مورد کاوی در راهبردهای توسعه آموزش الکترونیکی
- سنجش و ارزشیابی آموزش الکترونیکی
- مالکیت حقوق معنوی در آموزش الکترونیکی
مهلت ارسال آثار
ارسال خلاصه مقاله 1-4-87
ارسال کامل مقاله 11-6-87
پاسخ مقالات 31-6-87
ارسال نهایی مقالات پس از تصحیح 30-7-87
EMAIL:
info@kntu-elearning.ir
براي كسب اطلاعات اينجاكليك كنيد:

۱۳۸۷ فروردین ۲۵, یکشنبه

شعر فريدون مشيري

از اشعار فريدون مشيري بسيار خوشم مي آيد.او شاعري است صميمي و صادق که شعرش آينه تمام نماي احوال و صفات اوست।کلام مشيري ، منزه و محترم است। او شاعري است اديب که در همه حال حرمت زبان و اهل زبان را حفظ مي کند।انديشه هايش انسان دوستانه و نجيب است و براي احساسات و عواطف عاشقانه از لطيف ترين و زيبا ترين واژه ها و تعبيرها سود مي جويد। در اينجا به مناسبت آغاز سال 1387 يكي از شعرهاي اورا آورده ام:
خوش به حال غنچه های نیمه باز
بوی باران ، بوی سبزه ، بوی خاک ،
شاخه های شسته ، باران خورده ، پاک
آسمان آبی و ابر سپید ،
برگ های سبز بید ،
عطر نرگس رقص باد ،
نغمه شوق پرستو های شاد ،
خلوت گرم کبوتر های مست...
نرم نرمک می رسد اینک بهار ،
خوش به حال روزگار !
خوش به حال چشمه ها و دشت ها ،
خوش به حال دانه ها و سبزه ها ،
خوش به حال غنچه های نیمه باز ،خوش به حال دختر میخک - که می خندد به ناز
خوش به حال جام لبریز از شرابخوش به حال آفتاب
।خوش به حال من ، گرچه - در این روزگار
جامه رنگین نمی پوشی به کام ،
باده رنگین نمی نوشی ز جام ،
نقل و سبزه در میان سفره نیست،
جامت - از آن می که می باید - تهی یست
ای دریغ از تو اگر چون گل نرقصی با نسیم !
ای دریغ از من اگر مستم نسازد آفتاب !
ای دریغ از ما اگر کامی نگیریم از بهار
گر نکوبی شیشه غم را به سنگ ؛
هفت رنگش می شود هفتاد رنگ!


۱۳۸۶ بهمن ۳۰, سه‌شنبه

همایش تخصصی نقد و بررسی رشته تکنولوژی آموزشی

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به منظور شناخت موانع و مشکلات فراروی رشته تکنولوژی آموزشی همایش تخصصی "نقد و بررسی رشته تکنولوژی آموزشی" را در روز دوم اسفند سال جاری برگزار می نماید. محورهای همایش عبارتند از:
· چشم انداز آینده تکنولوژی آموزشی
· چالش های تکنولوژی آموزشی در ایران
· تکنولوژی آموزشی و فرهنگ ملی ـ محلی
· دلایل کمبود منابع در تکنولوژی آموزشی
· جایگاه تکنولوژی آموزشی در علوم تربیتی
· راه های توسعه تکنولوژی آموزشی در ایران
· مقایسه تکنولوژی آموزشی در ایران و سایر کشورها
· ضرورت ایجاد دوره دکتری رشته تکنولوژی آموزشی
· پژوهش های تکنولوژی آموزشی در آموزش عالی ایران
· نقش تکنولوژی آموزشی در آموزش و پرورش و آموزش عالی
· نقد و بررسی کتابهای درسی موجود تکنولوژی آموزشی در کشور
· لزوم داشتن انجمن تکنولوژی آموزشی و مجله علمی ـ پژوهشی تکنولوژی آموزشی
· بررسی سرفصل های دروس تکنولوژی آموزشی در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد
زمان برگزاري همايش : پنجشنبه دوم اسفند ماه 1386 ساعت 8 الي 12/30 مكان : تهران، بزرگراه كردستان ، خ 64 ، پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي